01/05/2023 - Einde van de prioriteit voor de behandeling van visumaanvragen van slachtoffers van de aardbeving van 6 februari 2023 in Turkije en Syrië

 

De prioriteit die België toekent aan de behandeling van visumaanvragen van slachtoffers van de aardbeving in Turkije [gebieden van Kahramanmaras, Gaziantep, Hatay, Adana, Malatya, Diyarbakir, Sanliurfa, Adiyaman, Kilis, Osmaniye] en Syrië [gebieden van Idlib, Alep, Lattaquié, Hama, Tartous] eindigt op 1 mei 2023.

Deze prioriteit blijft echter behouden voor visumaanvragen die vóór 1 mei 2023 zijn ingediend, alsook voor aanvragen die zullen worden ingediend tijdens een afspraak die vóór 1 mei 2023 is gemaakt met VFS Global (Turkije) of TLS Contact (Libanon). Deze aanvragen zullen verder "zo snel mogelijk" behandeld worden door de Belgische vertegenwoordigingen in Istanbul en Beiroet en door de Dienst Vreemdelingenzaken.

Let op: De huidige procedures blijven volledig van toepassing. De personen die in de door de aardbeving getroffen gebieden wonen, moeten zich dan ook aanmelden in één van de Visa Application Centers van VFS Global (Turkije) of van TLS Contact (Libanon) met een volledig dossier.

De personen die een visumaanvraag hebben ingediend vóór 1 mei 2023 of tijdens een afspraak die vóór 1 mei 2023 is gemaakt, worden verzocht zich per e-mail bekend te maken en de volgende informatie te verstrekken:

  • NAAM en voornaam van de aanvrager;
  • Referentie van de visumaanvraag toegekend door de Belgische ambassade in Beiroet of het Belgische consulaat-generaal in Istanboel (bijvoorbeeld 5945, 98484, 268740), of door een Visa Application Center van VFS Global in Turkije (bijvoorbeeld VFSPEK000054554) of van TLS Contact in Libanon (bijvoorbeeld TLSBEY000089765);
  • Datum van de aanvraag en land waar ze werd ingediend:
  • Bewijs dat de aanvrager in één van de door de aardbeving getroffen gebieden woont;
  • Korte beschrijving van de nood aan hulp/ de dringendheid van de situatie.

De e-mail moet worden verstuurd naar de infodesk van de Dienst Vreemdelingenzaken (infodesk [at] ibz.fgov.be), met als onderwerp: "Aardbeving – Visumaanvraag".

De infodesk zal de e-mail doorsturen naar de dienst die belast is met de behandeling van de visumaanvraag.