Visum Type A

Visum type A  Luchthaventransitvisum

Luchthaventransitvisum (Visum type A) : een visum dat geldig is voor doorreis via de internationale transitzone van één luchthaven van de lidstaten. Met dit A-visum kan het Schengengrondgebied niet betreden worden.

Gemeenschappelijke lijst van derde landen waarvan de onderdanen in het bezit moeten zijn van een luchthaventransit visum wanneer zij zich in de internationale transitzone van luchthavens op het grondgebied van de lidstaten bevinden

 1. AFGHANISTAN
 2. BANGLADESH
 3. DEMOCRATISCHE REPUBLIEK CONGO
 4. ERITREA
 5. ETHIOPIË
 6. GHANA
 7. IRAN
 8. IRAK
 9. NIGERIA
 10. PAKISTAN
 11. SOMALIË
 12. SRI LANKA

 

Op de website van de Europese Unie https://ec.europa.eu/home-affairs/what-we-do/policies/borders-and-visas/visa-policy/apply_for_a_visa_en vindt u het overzicht terug .
 

Dit onder de rubriek "Airport Transit" en vervolgens klikt u op het document "citizens of certain countries must hold an airport transit visa when transiting through the international parts of airports situated in some of the Schengen States".

 
 

 • Lijst van de verblijfstitels van Andorra, Canada, Japan, San Marino en de Verenigde Staten van Amerika die de houder machtigen tot een doorreis via de luchthavens van de lidstaten zonder dat een luchthaventransitvisum is vereist (PDF bijlage)
 • Overige uitzonderingen op de transitvisumplicht type A (PDF bijlage)