Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Blue-Heart

 


Blue Heart

blueheart

Wist u dat mensenhandel nog steeds bestaat in 2019?

 

Mensenhandel is een praktijk die mensen van hun basisrechten berooft, hun dromen breekt en hen hun waardigheid ontneemt. Deze misdaad is voor ons allen beschamend.

 

Mensenhandel is een universeel probleem waaraan geen enkel land ontsnapt. Miljoenen slachtoffers, die aangetrokken worden met valse beloften en leugens, lopen in de valstrikken van smokkelaars. Mensenhandel impliceert de aanwerving, de huisvesting of het vervoer van personen die uitgebuit worden. Hierbij gaat het om economische exploitatie (met name dwangarbeid) of seksuele exploitatie.

 

Om de wereldwijde openbare opinie te sensibiliseren met betrekking tot de strijd tegen mensenhandel heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 30 juli tot Werelddag tegen mensenhandel uitgeroepen. Het Bureau van de Verenigde naties tegen drugs en criminaliteit (UNODC) heeft de  Blue Heart Campagne (Blauw Hart) gelanceerd.  

 

Deze strijd maakt deel uit van het Duurzame ontwikkelingsprogramma dat drie specifieke doelstellingen en doelen heeft. Het gaat om het beëindigen van dwangarbeid en seksuele exploitatie en het uitroeien van alle vormen van geweld en uitbuiting ten opzichte van vrouwen en meisjes.

 

Alle betrokken actoren, of het nu om de Staat, de burgermaatschappij, de ondernemingen of privépersonen gaat, worden uitgenodigd om deel te nemen aan de campagne en om het Blauwe Hart als symbool van hun steun aan de strijd tegen deze plaag te gebruiken.

 

Iedereen moet een inspanning leveren en bijdragen tot het opbouwen van een rechtvaardigere toekomst voor de slachtoffers en de regeringen oproepen om te handelen. Samen moeten wij voor 2030 een einde maken aan mensenhandel.

 

Doe mee aan de actie van uw land door het Blauwe Hart te gebruiken en geld te doneren aan het  VN-Fonds met vrijwillige bijdragen voor de slachtoffers van mensenhandel. Met uw geld zullen de overlevenden van deze misdaden hun leven opnieuw in eigen handen kunnen nemen en aan hun toekomst kunnen werken.

 

U vindt meer info op onze website:

www.unodc.org/blueheart